Drenthe beschikt over schitterende natuurgebieden. Ook rond Exloo bevindt zich prachtige natuur. Direct vanuit het park loop je zo het bos in en kun je heerlijk wandelen.  Ga ook eens wandelen in de Odoorner Dennen, in het Drouwenerzand bij Drouwen of in de bossen rond Borger. Ook de schaapskudde die graast op het Molenveld in Exloo moet u zeker bezoeken.

Als u op de groene tekst klikt komt u gelijk op de site.

Het Drentse Landschap

Op de site van het Drentse Landschap staan allerlei links voor mooie wandel- en fietstochten, activiteiten in de regio en er is daar ook aandacht voor natuureducatie.

Natuurmonumenten

Ook hier staan allerlei mooie wandel-, fiets- en zelfs paardrijroutes vermeld, van verschillende lengtes, dus voor elk wat wils.

Schaapskudde Exloo

De schaapskudde verblijft in de schaapskooi die zich midden in het dorp bevindt. De herder loopt met de schapen altijd dwars door het dorp naar de heidevelden. Een prachtig gezicht. Op deze pagina kun je zien waar de kudde zich bevindt.

Staatsbosbeheer

Op de site van Staatsbosbeheer staan ook allerlei activiteiten die je kunt doen met en zonder kinderen: wandelen, fietsen, speurtochten doen etc. In elk geval is het altijd in de prachtige natuur van Drenthe.