Een eerste blogbericht op mijn hagelnieuwe website. Waar kan dat beter over gaan dan over de moestuin in wording in de winter? Niet dat ik iets weet van moestuinieren, maar het lijkt me in elk geval erg leuk om te doen.

In het verleden heb ik in mijn achtertuintje een “vierkantemeterbak” gehad. Daar zaten wat kruiden in als basilicum, munt en een maggiplant. Ik zette er ook een framboos in en er groeide een courgetteplant. Alleen de courgette werd al snel groter dan de bak was. Dus die moest er het volgende jaar weer uit. Kruiden deden het er erg goed. Na 2 jaar ben ik er toch maar mee gestopt toen de kat het ook een bijzonder leuke bak bleek te vinden.

Voldoende ruimte!

Maar nu is er ruimte genoeg. Het stuk grond waarop het huisje staat is zo groot en vrij dat het me heerlijk lijkt om mijn eigen groentes en kruiden te gaan verbouwen. Afgelopen herfst hebben we met het plaatsen van een aantal bessenstruiken en een kweepeerboom de zaak wat afgebakend en over een paar weken wordt het spitten. Ondertussen lees ik alles wat ik kan vinden over moestuinieren, van de Makkelijke Moestuin tot Toms Moestuinweetjes. Verder ligt bij ons thuis een boek over wisselteelt. Inmiddels lijkt het me allemaal niet zo simpel meer, maar we zullen het gaan zien.

Nu genieten we nog heel even van de winter en de vogeltjes in de tuin.