Cultuur, sport en ontspanning

 

Als u op de groene tekst klikt komt u gelijk op de site.

Het Drents museum

In het Drents museum in Assen zijn regelmatig interessante tentoonstellingen te zien. Zo is tot en met 3 november de tentoonstelling “Sprezzatura”te zien, over 50 jaar Italiaanse schilderkunst, van 1860 – 1910.

Groninger Museum

Groningen is een gezellige stad om een dag heen te gaan. In de binnenstad zijn leuke winkels. Vergeet vooral de Folkingestraat niet te bezoeken. Ook een bezoek aan het Groninger Museum, recht tegenover het hoofdstation, is een aanrader.

Cuby Museum Grolloo

In juni 2011 opende het museum. Harry Muskee maakte dit nog mee. Hij overleed in september van dat jaar. Vanaf 25 april 2019 kan de tentoonstelling “We Want More!!!” in Grolloo worden bekeken. Er is ook een kleine tentoonstelling over de Dutch TT. Na het bezoek kun je goed een biertje drinken in cafe Hofsteenge.

Hunebedcentrum Borger

In Drenthe zijn veel hunebedden te vinden maar in Borger staat het grootste hunebed. Daar is ook het hunebedcentrum. Er is een keientuin, oertijdpark en een museum. Erg leuk om te bezoeken.

Zwembaden in de buurt

Op het terrein van het landgoed Hunzebergen is een zwembad waar u in de zomer gratis gebruik van kunt maken. Daarnaast is er in het dorp Exloo zwembad de Leewal, een mooi zwembad dat in het bos ligt. Meer informatie vindt u hier.

In Borger, bij vakantiepark Hunzedal, is een mooi natuurzwembad en een subtropisch zwembad. Hier vindt u meer informatie.

Wellness Hunzebergen

In Fletcher hotel Hunzebergen kunt u tegen een dagentree van € 12,50 gebruik maken van de sauna faciliteiten van het hotel.  In het zwembad is badkleding verplicht. Het saunagedeelte is alleen zonder badkleding toegankelijk. Dinsdag is badkledingdag in Wellness De Hunzebergen. U kunt via de website reserveren.